מזון בגני ילדים

מזון בגני ילדים – רבים הם המקרים בהם מוגשים בגנים תחליפי בשר וחומרים משמרים הנמצאים במזונות המתועשים,הקפואים והמוכנים לאכילה.
מזה שנים ידוע כי סויה למשל הינו הורמון גדילה מסוכן ומזרז תהליכי התבגרות אצל נערות צעירות ופוגע באון הגברי.

כך גם מונוסודיום גלוטומט המשמש כמעורר טעם מסוכן שכל מטרתו היא ליצור בנו את הרצון לצרוך את המזונות המתועשים שוב ושוב ולהעשיר את קופת המפעל המייצר ובה בעת לפגוע בבריאותנו.
כל אלו נמצאים ב-בורקסים ובצקים מוכנים,שניצלים מוכנים, אצבעות דג מוכנות, חטיפים לילדים ובעוד מגוון רחב של מוצרים המיוצרים כיום ומיועדים לחיסכון בזמן הבישול ומתן מענה מהיר לתזונה אך אינם בריאים ועלולים להזיק בטווח הארוך.

ישנם גנים המספקים חטיפים ומזונות מתועשים על בסיס קבוע – זכרו במבה וחטיפים הם אינם ארוחה גם לא בשעת המנחה
ורצוי להפחיתם עד כמה שניתן (בימי הולדת בלבד ולא על חשבון ארוחה ובכמות קטנה יחסית) על מנת לשמר אורח חיים בריא .

לכן, המזון המוגש בפעוטון של טיפטיפון, הינו מזון טרי ומבושל בכל יום בפעוטון, תוך שימת דגש על איכותו של המזון ובריאות הילדים. בטיפטיפון אנו בוחרים לרכוש את המוצרים הטריים והאיכותיים ביותר עבור תזונתם של הילדים. ילדיכם יאכל בשר, עוף ,דגים, אורז, דגנים, קטניות, ירקות ופירות ויקבל את כל אבות המזון בטעמים נפלאים ללא תוספי מזון ובכמות המתאימה לגילו ולצרכיו.

נדגיש כי אין מגישים בטיפטיפון מונוסודיום גולוטמט, חטיפים, טופו סויה ומרכיביו לילדים.

אופן הכנת המזון בטיפטיפון- על פי נהלי משרד הבריאות ומחלקת התברואה:

איש הצוות האחראי על בישול והכנת הארוחות, עובד עם חלוק וכפפות ללא אבקה ובכך מבודד את גופו, ידיו וציפורניו מן המזון הגולמי בשעת ההכנה.
מייד לאחר סיום הבישול בעוד המזון חם, מחולק המזון לכלים המכונים גסטרונומים (כלי קיבול מנירוסטה) המוכנסים לתוך שומר חום במשך כשעתיים עד להגשת המזון כשהו עדיין טרי וחם.
שאריות מזון נזרקות לפח ולעולם לא יוגשו בשנית או למחרת היום לילדים.
* אנו דואגים לשמור דוגמיות מזון  הנלקחות מהסירים למשך יומיים במקרר לצרכי בקרה על איכות המזון.

 

המזון מוגש לפי הפרוט הבא:

בשעה 08:30-09:00 מוגשת לילדים ארוחת בוקר מגוונת ועשירה המכילה את כל אבות המזון. בשעה 10:00 הילדים אוכלים משלל פירות העונה.
בשעה 12:00-11:30 בימים א’-ו’ מוגשת ארוחת הצהריים הכוללת תמיד מנה בשרית/דגים.
בכל ארוחה תוספת הפחמימות תהיה אורז,פירה,פסטה או תפוחי אדמה, במגוון צרות הגשה.
בשעה 15:00 עם קימת הילדים מהשינה מוגשים להם כריכים / עוגיות, שתייה ופירות העונה.
לכל הארוחות מתלווה שתייה בלתי מוגבלת. הצוות מפקח על שתייה סדירה של הילדים לאורך כל היום.

בטיפטיפון מוגשת ארוחה חמה גם בימי שישי.

ילדים בגיל הרך זקוקים לביטחון לכן-סדר יום קבוע וידוע מראש בונה אצל הילד ביטחון בסביבה ובעצמו והוא יודע למה לצפות .
כך גם לוח זמני הארוחות. יש לשים לב שהמזון המובא כאן הוא דוגמא למנות המוגשות במשך כל השנה.

יש ליידע את צוות הפעוטון בזמן ההרשמה לגבי כל רגישות למזון ו/או רגישויות אחרות הידועות להורים.

תפריט לדוגמא בפעוטון של טיפטיפון:

מזון בתינוקיה

בשלבים הראשונים כאשר התינוקות עדיין יונקים, ניתן להביא בקבוקי חלב אם להאכלת התינוק או לחילופין ניתן להביא תחליפי חלב אם שהילד צורך. כאשר הילדים גדלים ומתחילים לאכול מזון מוצק (לפי המלצת רופא ואחות טיפת חלב ) יקבלו התינוקות את המזון בפעוטון, בהתאם לגילם וליכולתם האישית. בדרך כלל מומלץ להתחיל בטעימות מזון מוצק מגיל חצי שנה לפי המלצת הצוות הרפואי המטפל בשילוב הצוות החינוכי.

סגירת תפריט
לוגו של וואטסאפ כתבו לי עכשיו